Taloyhtiön energiaekspertti -kurssi Helsingin työväenopistossa

05.09.2023

Tule oppimaan perusasioita taloyhtiön energiatehokkuudesta. Saat tietoa ja työkaluja, joiden avulla taloyhtiössä voi säästää sekä energiaa että rahaa.
Kurssi on suunniteltu erityisesti taloyhtiön hallitusten jäsenille, mutta sopii kaikille energiatehokkuudesta kiinnostuneille. Kurssilaisilta ei edellytetä pohjatietoa talotekniikasta tai muuta teknistä osaamista. Talotekniikan toimintaa käsitellään asumisen näkökulmasta. Teorian lisäksi tarjolla on paljon käytännön tietoa.

Opettajina toimivat puolueetonta energianeuvontaa tarjoavan HSY:n Ilmastoinfon energia-asiantuntijat. Kurssi järjestetään verkko-opetuksena Teams-alustalla. Kolmen kurssi-illan jälkeen voi suorittaa tentin. Tenttivastaukset käydään yhdessä läpi viimeisellä, neljännellä kerralla.

Kurssin käytyäsi tiedät
– mistä energialasku muodostuu,
– miten erilaiset energiankulutukseen vaikuttavat tekniset järjestelmät toimivat ja
– mitä pitää huomioida taloyhtiön energiatehokkuuden parantamista suunnitellessa.

Koulutuksen sisältö:

5.9. Mihin energiaa taloyhtiössä kuluu? Mitä energia maksaa ja kuinka hinta muodostuu? Miten seurata energiankulutusta?

12.9. Tutustutaan taloyhtiön energiajärjestelmiin (lämmitys, ilmanvaihto, käyttövesi ja kiinteistösähkö). Miten taloyhtiössä voidaan säästää energiaa?

19.9. Löysät pois energiankulutuksesta ja suunnitelmallisesti kohti energiaremontteja.

26.9. Käydään yhdessä läpi energiaeksperttitentin vastaukset. Keskustelua siitä, mitä seuraavaksi kannattaa tehdä. Esitellään energiaeksperttiverkoston toimintaa.

Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 08.08.2023 klo 10:00 alkaen
Kurssitunnus ilmonetissä: H233624