Taloyhtiöklubeissa alueen taloyhtiöt tekevät yhteistyötä sekä jakavat kokemuksia ja tietoa. Klubitapaamisissa perehdytään asiantuntijoiden kanssa energiatehokkuuden mahdollisuuksiin ja suunnitelmallisen kiinteistönpidon työkaluihin. Tapaamisiin voidaan kutsua myös kaupungin edustajia ja palveluntarjoajia. Yhteisellä energiatehokkuuden edistämisellä pienennetään kustannuksia, parannetaan asumisolosuhteita ja nostetaan kiinteistön sekä koko alueen arvoa.

Taloyhtiöklubitoimintaa pilotoidaan Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien hankkeessa vuosien 2020 ja 2021 aikana. Tavoitteena on, että taloyhtiöklubitoiminta vakiintuu ja toimintamalli leviää muillekin asuinalueille sekä muihin kaupunkeihin. Hanketta rahoittaa ympäristöministeriö. Tälle sivulle kerätään tietoa hankkeesta ja sen tuloksista.

Lue lisää hankkeesta täältä >>

 

Ajankohtaista

Ympäristöpalkinto AsOy Mannerheimintie 106:lle

Tämän vuoden Helsingin ympäristöpalkintokilpailun teemana oli rakennusten energiatehokkuus. Palkintoraati, jonka puheenjohtajana toimi apulaispormestari Anni Sinnemäki, valitsi kilpailun voittajaksi Asunto Oy Mannerheimintie 106:n. Vuonna 1939 rakennettuun taloon on tehty 2000-luvulla useita energiankulutusta pienentäviä remontteja: patteriverkosto on säädetty, ikkunat, hissi ja yleisten tilojen valaistus uusittu. Lisäksi lämmitysmuoto on vaihdettu maalämpöön.

Katso lisätietoja täältä >>
Katso video voittajasta täältä >>