Energiansäästömahdollisuuksista viestiminen taloyhtiössä kasvattaa asukkaiden energiatietoisuutta

Harvassa taloyhtiössä valitetaan liiasta viestinnästä. Toisaalta taloyhtiöiden hallituksissa tuskaillaan viestinnän vaikeutta ja sopivia kanavia. Ajankohtainen energia-aihe osuu kipeästi myös taloyhtiöihin ja niiden asukkaisiin, kun energian hinta nousee kohisten. HSY:n Ilmastoinfon hankkeessa havaittiin, että aktiivinen viestintä asukkaiden omista energiansäästömahdollisuuksista kasvatti heidän kokemustaan energiansäästön tärkeydestä ja tyytyväisyyttään viestinnän määrään ja sisältöön. Hankkeessa tuotettiin viestintämateriaaleja, jotka ovat nyt vapaasti hyödynnettävissä kaikissa Suomen taloyhtiöissä. Taloyhtiön hallituksille on myös laadittu verkkokurssi, jonka vinkkien avulla viestintä sujuvoituu.

Ota käyttöön maksuttomat oppaat energiaviestinnän tueksi

Osakkaan oppaan kansi

Taloyhtiön hallituksen viestintäopas energiatehokkuudesta

Energiatehokkaan asumisen avaimet -osakkaan opas (Opasta voi tilata Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten taloyhtiöiden asukkaille tästä)

 

Ota käyttöön julistesarja kannustamaan taloyhtiön asukkaita energiansäästötekoihin


Energiatehokkuus-tietoiskuja printattavaksi esim. taloyhtiön ilmoitustaululle tai jaettavaksi taloyhtiön sosiaalisessa mediassa.

Rappukäytävän-julisteet-värilliset (koko sarja, 8 kuvaa)

Höyhensaaret eivät sijaitse tropiikissa Pienistä puroista syntyy iso lasku Hrr! Jäätävä sähkölasku voi johtua jäätävästä kylmälaitteestaTurhaankin käytetty sähkö muuttuu sähkölaskuksi   Pese pyykkiä, älä rahaa  Valuuko rahavirta viemäriin? Karkaako lämpö harakoille?

Rappukäytävän-julisteet-mustavalkoiset (koko sarja, 8 kuvaa)

 

Valuuko rahavirta viemäriin?    Turhaankin käytetty sähkö muuttuu sähkölaskuksi Jäikö rahahana auki? Höyhensaaret eivät sijaitse tropiikissa   Karkaako lämpö harakoille?   Pienistä puroista syntyy iso lasku Pese pyykkiä, älä rahaa Hrr! Jäätvä sähkölasku voi johtua jäätävästä kylmälaitteesta

Julisteiden versiot englanniksi ja ruotsiksi

Lataa tästä täytettäviä viestintäpohjia taloyhtiösi käyttöön

Yhtiövastikkeen_laskentapohja (excel)
Taloyhtiostrategian-malli (power point)
Mallipohja viestinnän vuosikello (power point)
Taloyhtiolle-viestintasuunnitelmapohja(word)
Taloyhtiötiedote yleispohja  (word)
Taloyhtiotiedote-Vedenkulutus (word)
Taloyhtiotiedote-Lammitys (word)
Taloyhtiotiedote-Kotitaloussahko (word)
Taloyhtiotiedote-Ilmanvaihto (word)
Malli-Asukasillan-kutsu (word)

 

 

HSY:n Ilmastoinfo käynnisti syyskuussa 2021 vuoden mittaisen Asukasviestinnällä energiatehokkuutta taloyhtiöihin eli TAVIS-hankkeen. Hanketta tuki  ympäristöministeriö. Lue hankkeen tavoitteista ja tuloksista lisää tästä. 

 Lisätietoja hankkeesta: Ilmastoinfon projektipäällikkö Auli Honkanen, auli.honkanen(at)hsy.fi.