Taloyhtiön energiatehokas ylläpito

Taloyhtiön ylläpidolla tarkoitetaan kiinteistönhoitoa ja kunnossapitoa, joilla on suuri merkitys asumisviihtyvyydelle ja energiatehokkuudelle. Hyvin ylläpidetyssä taloyhtiössä on lämmityskaudella tasaiset ja suositusten mukaiset lämpöolot ja ilmanvaihto toimii tavoitellulla tasolla, eikä korvausilma tule huoneistoihin hallitsemattomasti vuotokohtien kautta.

Taloyhtiön on hyvä määritellä tavoiteltavat lämpötilat, tiedottaa niistä asukkaita ja asettaa ne tavoitteeksi huoltoyhtiölle. Asukkaiden tyytyväisyyttä voidaan selvittää asukaskyselyillä, joiden tulokset auttavat arvioimaan tarvittavia toimenpiteitä olosuhteiden parantamiseksi.

Energian ja vedenkulutuksen seuranta on avain turhan kulutuksen karsimiseen. Energiayhtiöiden asiakkailleen maksuttomat seurantapalvelut mahdollistavat tuntikohtaisen lämmön- ja sähkönkulutuksen seurannan. Tavanomaista korkeammalle kulutukselle kannattaa etsiä syy. Kyse voi olla vaikkapa vian vuoksi jatkuvasti päällä olevasta räystäslämmityksestä.

Tutustu taloyhtiön energiatehokkaaseen ylläpitoon tarkemmin seuraavien sivujen kautta.

Ympäristöhallinnon energiahukka-sivustolta löydät energiatehokkuutta parantavia toimia, jotka eivät vaadi suuria investointeja

HSY:n Ilmastoinfon Tasapainotatalo-sivusto kertoo lämmityksen ja ilmanvaihdon laadukkaasta ylläpidosta

Motivan perussäätö-sivuilta löydät tietoa taloyhtiön lämmityksen energiatehokkaasta ylläpidosta

Motivan energiaekspertti-sivuilta löydät tietoa mm. energian ja vedenkulutuksesta sekä energiatehokkuuden parantamisesta taloyhtiössä.

Energiayhtiöiden kulutusseurantapalvelut:

Helenin Sävel Plus -palvelu

Carunan energiaseurantapalvelu

Fortumin Oma Fortum ja Valpas -palvelut

Vantaan energian raportointipalvelu